Man holding a iPhone X with social network service Snapchat on the screen. iPhone X was created and developed by the Apple inc. Snapchat application on iPhone X

Bruk av Snapchat som kommunikasjonsverktøy for barn med selektiv mutisme

I en verden hvor teknologi og sosiale medier blir stadig mer integrert i våre daglige liv, kan disse plattformene også tilby unike muligheter for å støtte barn med selektiv mutisme. Snapchat, en populær app blant unge, kan brukes som et kreativt verktøy for å fremme kommunikasjon. Her er en guide til hvordan du som forelder eller omsorgsperson kan benytte Snapchat for å hjelpe barnet ditt til å bryte isen og begynne å snakke med venner de vanligvis ikke kommuniserer med muntlig.

1. Finn en lekevenn

Det første steget er å bli venner på Snapchat med en person barnet ditt gjerne vil leke med, men som de ennå ikke har snakket med. Dette kan være et barn fra skolen, nabolaget, eller en fritidsaktivitet. Å velge noen barnet allerede føler seg komfortabel rundt, men ikke har snakket med, er nøkkelen her.

2. Start med filtrert moro

Begynn kommunikasjonen med å sende snaps som bruker ansikts- og stemmefiltre. Disse morsomme og lystige effektene kan bidra til å senke terskelen for interaksjon, da de legger til et lekent element og fjerner fokus fra det å snakke direkte. Det er en fin måte å vise personlighet og humor uten å legge press på det verbale.

3. Ta steget videre

Etterhvert som barnet blir mer komfortabel med denne formen for kommunikasjon, kan dere prøve å sende snaps uten disse filtrene. Dette kan være et stort skritt for noen barn, så det er viktig å la barnet ta dette skrittet når de selv føler seg modige nok. Målet er å gradvis bygge opp barnets selvtillit til å kommunisere uten hjelpemidler.

Foreldretriks og tålmodighet

Denne metoden krever tålmodighet og kreativitet fra foreldrenes side. Det er ikke en løsning som fungerer over natten, men heller en prosess som kan styrke barnets kommunikasjonsferdigheter over tid. Ved å være en støttende guide og feire små seire, kan du bidra til å bygge barnets selvtillit.

Viktig å huske

Det er viktig å merke seg at Snapchat har en aldersgrense på 13 år. Derfor er det avgjørende at denne øvelsen gjennomføres under tilsyn av en voksen. Dette sikrer en trygg og positiv opplevelse for alle involverte.

Avslutningsvis

Å integrere teknologi i støttearbeidet for barn med selektiv mutisme kan åpne nye dører og tilby barna nye måter å uttrykke seg på. Ved å bruke Snapchat som et verktøy, kan du som forelder hjelpe barnet ditt med å ta små skritt mot større kommunikasjonsmål. Lykke til!

Heidi Omdal og Anne Klepsland Simonsen har laget en enkel video med eksempel på hvordan du kan bruke Snapchat som et kommunikasjonsverktøy.

Similar Posts