Bli medlem

Woman Sitting in Front of Macbook

Tusen takk for at du vil bli medlem i Foreningen for selektiv mutisme. Det er vi veldig glade for!  I denne artikkelen finner du mye informasjon om hva et medlemskap hos oss betyr.

Hvem kan bli medlem?

Foreningen er for alle som har interesse for tilstanden selektiv mutisme, og spesielt: 

 • Barn og unge med selektiv mutisme
 • Foreldre og andre pårørende til barn og unge med selektiv mutisme
 • Fagfolk i barnehage, skole og helsevesen samt andre interesserte

Hva koster det å være medlem?

Vi har tre ulike medlemskap: 

 1. Hovedmedlemskap, 200,- per år
  Hver familie må ha ett hovedmedlem over 15 år
 2. Husstandsmedlemskap, 50,- per år
  Forutsetter at bor på samme adresse som hovedmedlem
 3. Hovedmedlemskap ung, 50,- per år
  For barn og unge mellom 15 – 26 år på egen adresse

Ditt medlemskap i Foreningen for selektiv mutisme betyr at:

 • Du støtter foreningens arbeid for økt kunnskap om selektiv mutisme
 • Du får invitasjon til fagdag, medlemsmøter og åpne treff 
 • Du får tilgang til digitale kurs og ressurser, blant annet online foredrag med Maggie Johnson. Les mer på «mitt medlemskap».
 • Du får nyhetsbrev tilsendt på e-post
 • Du har mulighet til å sitte i verv, samt at du har møte- og stemmerett på årsmøtet i foreningen

Hva jobber foreningen med?

Selektiv mutisme er noe som rammer cirka 1 av 140. Likevel misforstås ofte tause barn og unge fordi de som jobber i barnehage, skole og fagfolk i hjelpeapparatet ikke vet hva det er. Det betyr dessverre at mange ikke får god hjelp. Og altfor mange får tilfeldige hjelpetiltak – om de får hjelp i det hele tatt. I Norge finnes det tydelige strukturer for barn som har dysleksi, autisme og så videre, men det mangler når det gjelder selektiv mutisme. Dette ønsker vi å gjøre noe med!

Foreningens viktigste oppgave er å spre kunnskap om selektiv mutisme. Det er avgjørende at tause barn og unge blir plukket opp på et tidlig tidspunkt. Fordi forskning og erfaring viser at med tidlig innsats kan vi hjelpe barna ut av tausheten. 

Våre to viktigste kjernesaker er: 

 1. Lik diagnostisering- og behandlingsmodell for alle tause barn og unge uavhengig av bostedskommune.
 2. Kunnskap om selektiv mutisme må være del av barnehage- og grunnskolelærerutdanningen.

Du og ditt medlemskap er vår viktigste bidragsyter!

Vår visjon er «at ingen berørte av selektiv mutisme skal føle seg alene». Foreningens drift er KUN basert på frivillig arbeid og medlemskontingent. Vi mottar ingen økonomisk støtte fra det offentlige eller andre støtteordninger. Med andre ord, for å kunne fortsette vårt arbeid for å øke kunnskapen om selektiv mutisme trenger vi DEG som medlem. Medlemskontingenten går til å dekke drift av webside, utgifter til arrangementer og informasjonsmateriell. Vi inviterer også til fysiske treff og digitale medlemsmøter der medlemmer kan dele erfaringer fra hverdagen og samtidig stifte nye bekjentskap. Fremover ønsker vi å få på plass flere aktive fylkeslag.

Kjekt å vite før du fylle ut skjema for medlemskap

Vi ønsker både enkeltpersoner, familier og virksomheter som medlemmer. Fra våre medlemmer trenger vi navn, adresse, fylke, telefonnummer, fødselsdato og e-postadresse. Disse opplysningene er viktig grunnlag for å rapportere antall medlemmer dersom foreningen kvalifiserer til å søke offentlig tilskudd til drift av foreningen. I tillegg trenger vi kontaktinformasjon på medlemmer for å kunne gi et tilstrekkelig tilbud og informasjon knyttet til medlemskapet. Når man melder seg inn i foreningen samtykker man til å få tilsendt nyhetsbrev og invitasjon til kurs og arrangementer. Les også vår personvernerklæring om hvordan vi behandlet personinformasjon.

Bindingstid og utmelding

Som medlem kan du når som helst si opp ditt medlemskap i Foreningen for selektiv mutisme. Det kan du gjøre selv via *mitt medlemskap«. Alternativt kan du sende en e-post til post@selektivmutisme.no. Årlig gjennomgår foreningen våre medlemslister. De som står med ubetalt medlemskontingent 1. november i medlemsåret blir slettet fra vårt medlemssystem uten varsel. Les også vår personvernerklæring om hvordan vi behandlet personinformasjon.

 • Du støtter foreningens arbeid for økt kunnskap om selektiv mutisme
 • Du får invitasjon til fagdag, medlemsmøter og åpne treff 
 • Du får tilgang til digitale kurs og ressurser, blant annet online foredrag med Maggie Johnson. Les mer på «mitt medlemskap».
 • Du får nyhetsbrev tilsendt på e-post
 • Du har mulighet til å sitte i verv, samt at du har møte- og stemmerett på årsmøtet i foreningen

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt på post@selektivmutisme.no.