top of page
Presentasjon_av_årsrapport.jpg

Avlyst: Årsmøte og fagdag 2020


Torsdag 12. mars så regjeringen seg nødt til å igangsette kraftfulle tiltak for å stoppe korona-viruset. Vi har et felles ansvar for å bekjempe spredningen av korona. Foreningen for selektiv mutisme besluttet derfor å avlyse det planlagte årsmøte og fagdagen. Planen er å gjennomføre arrangementet på et senere tidspunkt, men vi må vente med å sette ny dato. 

 

Foreningen for selektiv mutisme inviterer til en faglig samling, med et kort årsmøte, pizza og prat lørdag 14. mars i Oslo. Målet med fagdagen er å gi økt kunnskap om selektiv mutisme med mulighet til å stifte nye bekjentskap.

 • Når: Lørdag 14. mars fra klokken 12:00 - 17: 00 

 • Hvor: Sandakerveien 138, 0484 Oslo, Norge

 • Pris: 

  • Medlem kr 200

  • Medlem under 26 år kr 50

  • Ikke-medlem kr 500

PS: Vi har nettopp fått et nytt påmeldingssystem, så gi oss gjerne en tilbakemelding på hvordan det fungerer.

Program 
11:50 Registrering
12:00 Årsmøte
Det er valgfritt å delta og det er kun medlemmer som har stemmerett. Saker som du ønsker at årsmøtet skal behandle må sendes styreleder Anne Klepsland Simonsen på e-post selektivmutismenorge@gmail.com innen 29. februar. Egen saksliste sendes på e-post.

12:45 Pause med energipåfyll

13:00 Start fagsamling
Velkommen v/ Anne Klepsland Simonsen

13:05: Vi får besøk av ei ung kvinne som deler sin historie. I oppveksten var jenta sterkt preget av selektiv mutisme. Diagnosen kom først i ungdomsårene og etter hvert fikk hun også riktig hjelp. Hør denne modige, unge kvinnen fortelle med egne ord hvordan det føles å ha selektiv mutisme og hva som gjorde at hun klarte å komme ut av tausheten.

14:00: Panelsamtale om hjelpetilbudet som finnes. Hvilke tiltak nytter? Og hvem kan hjelpe?
Samtalen ledes av Dag Hellesund, fylkeslagsleder i Vestland

14:30: Vi setter oss i grupper - fylkesvis - for å bli bedre kjent og ha som mål å danne fylkeslag

15:30 Servering av pizza og praten fortsetter
17:00 Slutt

Har du spørsmål eller kommentarer til arrangementet, ta gjerne kontakt med styreleder Anne Klepsland Simonsen på e-post selektivmutismenorge@gmail.com. 

Tips til hvordan møte et barn med selektiv mutisme

 1. Tenk at du som voksen har et ansvar for at barnet skal synes kontakten med deg er morsom, positiv og noe å se frem til. Det gjør man enkleste med ikke å stille verbale krav til barnet. Unngå å forhøre barnet, noe vi voksne gjerne gjør. Vi stiller så mange spørsmål til barn, noe vi aldri ville gjort til en voksen.
   

 2. Fortell historier i stedet for å spørre en hel del. Finn på aktiviteter der man ikke trenger å prate. Dersom barnet sitter og ser film når dere møtes, sett deg ved siden av og se sammen med barnet. Eller ta frem en bok og si at nå skal jeg lese for deg. Å spille bildelotto går også utmerket uten å prate. Når barnet føler at det ikke finnes noen krav, da kan det være at barnet tør å snakke. 
   

 3. Ikke føl at det er din oppgave å få barnet til å snakke. Og ikke ta tausheten personlig. Dette siste rådet er kanskje det såreste for nære familiemedlemmer og venner. Barnet vil, men tør ikke å snakke.

bottom of page